SrpskiEnglish

XX Kongres medicinskih biohemičara SrbijePreuzmi (PDF)

NAUČNA KONFERENCIJA "PROFESOR IVAN BERKEŠ"

Nagrada studentima farmaceutima na VMA


Naučna konferencija posvećena životu i delu profesora Ivana Berkeša u organizaciji Društva medicinskih biohemičara Srbije, Naučnog fonda "Profesor Ivan Berkeš" i Instituta za medicinsku biohemiju VMA održana je danas na Vojnomedicinskoj akademiji.

Tradicionalnu konferenciju koja se na VMA održava sedamnaesti put otvorila je izvršni direktor Društva medicinskih biohemičara Srbije prof. dr Nada Majkić Singh i podsetila prisutne na početak razvoja medicinske biohemije u našoj zemlji i dugogodišnju uspešnu karijeru profesora Berkeša, koja je u velikoj meri vezana za vojne lekare tadašnje Jugoslavije.


U uvodnoj reči načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković naglasio je značaj negovanja tradicije i prošlosti u svakoj profesiji čime se doprinosi budućim generacijama. Čestitao je najboljim studentima Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Sanji Kandić i Dušanu Ružiću, koji su ovogodišnji dobitnici nagrada fonda "Profesor Ivan Berkeš", na velikom profesionalnom priznanju koje dobijaju na samom početku svog životnog poziva.

Dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Zorica Vujić prisutnima je predstavila važnu ulogu profesora Berkeša u radu Farmaceutskog fakulteta u Beogradu i utemeljenju medicinske biohemije na našim prostorima, kao i usavršavanju budućih generacija stručnjaka ovog profila.

U stručnom delu skupa prisutni su imali priliku da se kroz šest doktorskih i magistarskih teza odbranjenih tokom prošle godine upoznaju sa najnovijim rezultatima mladih naučnika, saradnika i istraživača.60 GODINA DMBS & 11TH EFLM SYMPOSIUM FOR BALKAN REGIONPreuzmi (PDF)

XVII GODIŠNJA NAUČNA KONFERENCIJA POSVEĆENA ŽIVOTU I DELU PROFESORA IVANA BERKEŠA

Utorak, 2. decembar 2014

Preuzmi (PDF)


JOURNAL OF MEDICAL BIOCHEMISTRY
Društvo medicinskih biohemičara Srbije
Vojislava Ilića 94b, I sprat, stan 7
11050 Beograd-Voždovac, Srbija

Tel./Fax: 011 3475-183

feed-image DMBS :: Društvo medicinskih biohemičara Srbije © 2020.